Sheridan Wyoming Cowboy Cafe

El cafè i els viatges als Estats Units

Ara que tinc un peu en el món del cafè, però l’altre segueix en el món dels viatges, us comentaré un dels temes on els dos mons es barregen: el cafè als Estats Units.

Hi ha la creença que si viatges pels Estats Units i t’agrada el cafè, et tocarà patir (excepte a Nova York, on es pot trobar més fàcilment cafè italià). Tot es deu al fet que en lloc de cafè, fan aigua bruta que no mereix ser anomenada cafè. Bé, malgrat que hi ha una part de veritat, ja és hora que hi posem una mica de llum sobre aquest tema.

En primer lloc, cal dir que la major part del cafè als Estats Units és un cafè de filtre. En diuen “Regular Coffee” o simplement, coffee. A casa nostra, el cafè és a pressió, generalment espresso. Si estàs acostumat a l’espresso, el cafè de filtre molt probablement et semblarà “fluix”, que de fet vol dir que té menys cos.

El cafè de filtre conté, generalment, més cafeïna que un espresso. El procés de contacte amb el cafè és més llarg (o lent, si voleu) que el de l’espresso o la cafetera italiana. Per tant, això de més “fluix” és relatiu. A la major part de centre i nord d’Europa, el cafè de filtre també és majoritari, i, en canvi, no tenen la mateixa mala fama que el cafè dels americans.

El problema del cafè americà que trobes a gairebé per tot arreu (benzineres, llocs d’esmorzar…) mentre viatges, és que hi posen cafè de baixa qualitat i en molts llocs, en posen poc (per estalviar).

Com ho hem de fer per beure cafè que mereixi aquest nom, durant el nostre viatge per les llargues carreteres americanes?

Anem a pams. Des de ja fa uns quants anys, proliferen els Starbucks i imitadors (que no tenen per què ser pitjors que l’imitat). A tots aquests locals, es pot demanar o bé un espresso o un regular coffee. L’espresso és prou dolent, ja que ells de fet el fan servir de base dels seus còctels i batuts de cafè. És un cafè molt torrat. Però hi podeu afegir una mica de llet i prou de sucre, i tindreu una experiència relativament similar a la de prendre un cafè. El regular coffee no és res més que cafè de filtre, però sense estalviar en la quantitat de cafè per fer-lo, i jo juraria que el fan amb un cafè de millor qualitat: saben que te’l prendràs sol o tot just amb una mica de crema de llet.

La segona solució és comprar un cafè com cal (mòlt, això sí) a un supermercat. N’hi ha. Seguidament, compreu un got termo (que també en venen per tot arreu, de totes les mides i preus). Quan arribeu al vostre hotel, disposareu d’una cafetera de filtre (en la major part dels casos). En lloc de fer el cafè amb el que us ofereixen de franc, el feu amb el que hàgiu comprat, i posant la quantitat de cafè i aigua que us agradi. Així tindreu un cafè de filtre prou bo, i que posat al termo, us aguantarà un parell o tres d’hores després de sortir de l’hotel.

S’ha de dir, que en l’afany de ser moderns, cada cop més hotels tenen cafeteres de càpsules en lloc de les de filtre, i per tant el sistema està deixant de funcionar. Però a l’oest americà encara predominen les cafeteres de filtre clàssiques: un motel no seria un motel sense aquestes cafeteres!

Compartir:


Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies. Premi l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies