Trump & Mike Pence

La sorpresa dels exassessors de Trump

He llegit diversos articles (aquest és el més detallat que he trobat), que destaquen un fet curiós: una gran part dels principals col·laboradors de Trump durant el seu primer mandat, reneguen obertament d’ell. Destaquen, entre altres, l’exvicepresident Mike Pence, o l’antic conseller de Seguretat Nacional, John Bolton. La majoria ja han dit que no votaran per ell, encara que tampoc ho facin per Biden. Alguns han donat suport a Nikki Haley (ella també membre de l’equip de Trump, representant dels Estats Units a l’ONU) durant les primàries republicanes, o parlen de donar suport a candidats republicans al Senat.

En entrevistes a mitjans escrits o televisius, la major part d’ells han explicat converses, anècdotes, fets… sobre Trump, que el deixen a l’alçada del betum. Així i tot, com alguns d’ells diuen, no sols no ha afectat Trump, sinó que sembla que l’ajuda a enfortir el suport de les seves bases. Se’n fan creus.

Fa molts anys que, per organitzar els viatges per l’Oest Americà, visito Dakota del SudWyomingMontana i altres estats de la zona. Hi conec força gent. Parlo amb els amos de petits hotels o empreses d’activitats a diversos indrets. Un fet que fa temps que repeteixo, és que els seguidors de Trump, tècnicament, no són trumpistes, però una raó molt senzilla: ja existien abans que Trump entrés en política. Han estat sempre una majoria de la població d’aquests estats. Els seus plantejaments polítics no han variat. Sempre han estat contra Washington i les elits (abans que Reagan ho fes servir), sempre han estat partidaris d’un govern feble i llunyà… i han votat majoritàriament republicà.

Les circumstàncies han canviat, per ells. El seu món tranquil i allunyat de tot s’està fent petit. Davant d’aquests fets, l’únic que els ha ofert un discurs que entenen i que creuen que els va a favor, és Trump. El voten a ell, no pas als Republicans. No es creuen a les elits, i no els escolten.

Trump és milionari, però és com ells, perquè no el perceben com “elit”. Menja com ells. Parla com ells. Explica les mateixes bromes barroeres, com ells. Els que el deixen, són percebuts com a traïdors, i cap argument que ells expliquin, els farà canviar d’opinió.

No estic fent cap pronòstic sobre quin serà el resultat de les eleccions. Tampoc sé si són majoria, i a quants estats. Només sé que els trumpistes ja hi eren abans de Trump, i que hi seguiran sent durant molt de temps. Són un apart molt important dels Estats Units, i que caldrà molt més que bons arguments per refer una confiança en les institucions i en els polítics, que permeti mantenir la cohesió del país.

 

Compartir:
Tags:
,


Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies. Premi l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies