Seattle Pike Market

Seguint a la pandèmia arriba el Canari Escampat

Estava repassant les notícies de diverses fonts a l’Oest Americà, quan he ensopegat amb aquesta notícia. Aviso, no té res a veure amb el turisme o els viatges, però tan per l’espectacularitat com per molts altres factors, m’ha semblat important destacar-la.
Un grup de criminals nigerians anomenats “Canari Escampat” (Scattered Canary) han aconseguit robar via ciberatacs, robatoris de dades i trucades telefòniques milions de dòlars de l’estat de Washington (i possiblement altres), destinats a subsidis de persones afectades per la crisi de la Covid-19. A més de la pèrdua de diners, això ha provocat importants retards en futurs pagaments a persones necessitades de les ajudes. Recomano llegiu la notícia, té molt de suc (que es deia abans).
Bé, la primera conclusió és que no som en front d’uns imitadors de Robin Hood.
La segona, és que el grup té l’origen i opera en zones d’Àfrica, amb poc o nul control per part de l’estat nigerià (o altres). Hi ha zones del món que ja no són Terra Incognita, però s’hi assemblen i s’hi comporten com a tal.
Tercera: sembla que el món després de la pandèmia serà un altre (o això ens diuen), però de moment, el virus ha arribat precedint altres malures que han prosperat en la desgràcia, com sempre ho han fet, des de temps immemorials.
Segur que se’n poden derivar altres conclusions. Però a mi el que em ve al cap, és que caldria pensar menys en termes d’optimisme màgic (junts ho superarem, reinventem-nos, tornarem a viatjar!) i més amb realisme i anàlisi, fent preguntes: hem fet res malament? caldria canviar alguna cosa? Què podem fer per evitar altres crisis (com puguin ser altres virus o el repetit canvi climàtic)? Els “dolents” segueixen aquí, i les epidèmies, els lladres… són com la febre, que ens fa mal de cap i ens aixafa, però ens adverteix d’una malaltia. Per molts genials i simpàtics que siguem com a societat, per molt que ens animem, sense una mica més de realisme, anàlisi, esforç, treball… ens seguiran arribant virus i els estafadors ens deixaran pelats. I sense viatges i turisme, es clar.

Compartir:
Tags:
,


Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies. Premi l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies